6. 9. 2010

Poďme šetriť, páni ministri

Od nástupu novej vlády počúvame neustále o šetrení a hľadaní zdrojov, často sa spomínajú predražené tendre za minulej vlády v jednej vete s tým, ako sa to zmení. Šetrenie je činnosť  bohumilá, väčšina z nás to pozná na vlastnej koži, ale ak o tom hovoria ľudia, ktorí spravujú miliardy nás všetkých, je to oveľa zaujímavejšie. Jedným z najlepších nástrojov, ako vo verejnom obstarávaní šetriť peniaze, sú elektronické aukcie. A keďže sa aukciám venujeme už 10 rokov, nielen že vyjadrenia o úsporách berieme vážne, ale zároveň vieme, že sú to ciele veľmi jednoducho dosiahnuteľné. Stačí chcieť. Aby sme to ministrom uľahčili, minulý týždeň sme pani premiérke a všetkým členom vlády zaslali list nasledovného znenia:

Vážený pán minister,
s potešením prijímame správy o zámere súčasnej vlády využívať v rámci verejných zákaziek elektronické aukcie. V súvislosti s tým Vám ponúkame ZADARMO a bez ďalších podmienok najúspešnejší e-aukčný systém v privátnom a verejnom sektore na území Česka a Slovenska. Volá sa PROe.biz a sme jeho autormi a prevádzkovateľmi. Ponuku chápeme ako bezplatné polročné užívanie na ministerstve v absolútnom tvare, kedy nepožadujeme platby ani z úspor, ani za podporu. Touto ponukou Vám chceme umožniť overiť si v praxi deklarované výhody aukcií.
Bezpečnosť systému, okrem iného, je doložená skutočnosťou, že ho používajú aj banky a iné finančné inštitúcie. Prostredníctvom neho sa uskutočnilo 35 000 e-aukcií, z toho v štátnej a municipálnej sfére vyše 4000 v celkovom finančnom objeme 200 mil €. Priemerná dosahovaná úspora je 12%. E-aukcie je možné využiť na zákazky s nízkou hodnotou, podprahové, podlimitné aj nadlimitné zákazky. V privátnej sfére sa využíva aj na veľmi náročné stavebné zákazky v rozsahu miliárd €.
Na túto akciu nie je potrebné na Vašej strane ani na strane dodávateľov nič inštalovať, do sw sa vstupuje cez internet tzv. vzdialeným prístupom. E-aukčný systém by si, rovnako ako 95% našich užívateľov, obsluhovali pracovníci Vášho úradu sami. Ich zaškolenie poskytneme tiež zadarmo.
Na to, aby Vám akcia priniesla efekt, bude nutná podpora vedenia inštitúcie. Môžeme poskytnúť informácie, ako podobnú situáciu riešili mestá , veľké aj malé nemocnice alebo súkromné firmy. Počas celého obdobia akcie budeme poskytovať odbornú uživateľskú podporu.
V prílohe je referenčný list užívateľov a informácie o konferencii eBF, o jedinečnej akcii, kde sa diskutuje aj na tému úspor rozpočtových finančných prostriedkov a transparentnosti výberu dodávateľov verejných zákaziek.

S úctou

Tomáš Trenkler
Country manager

1 komentár:

  1. Pekne. Pevne dufam, ze to bez vyhovoriek zavedu. Toto je velmi pragmaticka ponuka a verim, ze ju vyuziju. Nech aspon pol roka neminaju nase peniaze na iny system. Koniec-koncov, po pol roku si budu moct pomocou vasho systemu zaobstarat najvyhodnejsi eaukcny system :)

    OdpovedaťOdstrániť